17 Ocak 2015 Cumartesi

Çikolatalı Islak Kek

Merhaba güzel insanlar bugun yarım kalan işler bitirildi sadece makine dikişleri kaldı.
Çok şükür bugünüme Rabbim başımızı sokucağımız bir evim dünyalara değişmeyeceğim evlatlarım ve aşkla baktığım bir beyim var :) Gelelim konumuza Asyamın canı çikolatalı kek istedi bizde hep birlikte yaptık tabi mutfak biraz savaş alanı oldu ama olsun :)


  • 4 adet  yumurta,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un


Fasulyem mumu söndürmek için bekliyor keki yedi bile :)


Gelelim kekimizin yapılışına

Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Bu işlemi fasulyelere yaptırın daha verimli oluyor
Kakao, yağ ve sütümüzü ilave ediyoruz.
İlavelerimiz tamamlandıktan sonra oluşan karışımdan bir su bardağı kadarını sonradan kekin üstüne dökmek için ayırın
Ayırma işleminden sonra geri kalan karışıma vanilya, kabartma tozu ve unu ekliyoruz.
Fırın kabımızı güzelce yağlıyoruz. Fırınımızın derecesini (170) getiriyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Islak kekinizin piştiğini kürdan batırarak anlayacaksınız. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekinizin fırından çıkma zamanı gelmiş demektir. Tabi bu işlem sırasında hızlı olmalısınız aksi taktirde pişme süreniz uzayacaktır.
Pişme tamamlandıktan sonra fırından çıkarıp, kürdanla üzerinden delip  biraz ılımasını bekliyoruz.
Daha sonra ayırdığınız karışımı üzerine yayarak döküp çekmesini sağlıyoruz. Ve fasulyelerle afiyetle yiyoruz :)
Herkese Kocaman Sevgiler

2 yorum: